dimecres, 14 d’octubre del 2009

Treball col·laboratiu amb documents de google



En l’assignatura de Gestió i TIC ens han demanat que fem un treball col·laboratiu sobre les noves tecnologies a l’aula utilitzant els documents de google. Per fer-ho, hem utilitzat una guia facilitada en el Bloc de l’assignatura.
El treball consta de tres parts: Índex, Presentació i Enquesta. La idea principal d’aquest treball era que cada component del grup pogués interactuar des de casa seva en el cada document. D'aquesta manera podíem editar qualsevol document del treball varis usuaris al mateix temps i a la vegada anar comentant cada part a l’instant o deixen constància dels nostres acords i desavinences.
En la primera part hem desenvolupat
l’Índex on podem observar, apart del que seria el contingut del treball en si, les discussions i aportacions que ha fet cada membre del grup per desenvolupar-lo. En definitiva una eina bastant útil i que ens ha servit per poder treballar sense tenir que organitzar-nos per quedar un dia en concret.
En la segona part hem fet una
Presentació estil PowerPoint amb algunes imatges representatives del tema i, a més a més, un vídeo on es parla de les noves tecnologies i especialment de les webs 2.0. Per fer la presentació, teníem un xat instantani en la mateixa pàgina on l’editàvem. Tot i que això ens ha obligat a coincidir en el moment de editar-ho ha estat molt útil com a mecanisme de comunicació, ja que ens evitava haver d’utilitzar altres programes apart per comunicar-nos tals com: Messenger, ICQ, etc. Cal recordar que ja havíem fet una presentació anteriorment. En el meu Bloc ha estat el·liminada ja que després de haver realitzat aquest treball no tenia gaire sentit publicar una entrada tant poc elaborada.
Per últim, hem preparat un formulari posterior a la presentació del treball que consta de dues parts:
Formulari i Resultats, on cada alumne present en l’exposició pugui opinar i exposar les seves idees sobre el tema per així tenir una certa idea del que s’ha entès o no. Per a fer aquesta part si que va ser necessari parlar-ho prèviament ja que el full de càlcul no permet ni un xat instantani ni cap comentari.
Personalment, d’aquest treball col·laboratiu he pogut observar que treballar d’aquesta forma té dues avantatges principals: comoditat alhora de desenvolupar-lo des de qualsevol lloc i en qualsevol moment i, efectivitat entesa com la velocitat en desenvolupar el treball ja que, en haver d’utilitzar un llenguatge molt clar i senzill per expressar-nos en la xarxa era més difícil desviar-se del tema o despistar-se sobre el contingut treballat.
Aquest treball ha estat realitzat per:
Joan Amat, Carles Furest, Josep Fosalba, Eduard Lopez i Jordi Mur. Podeu entrar a cada un dels seus blocs fent un click sobre el seu nom.