dissabte, 7 de novembre del 2009

Com parlar bé en públic

A l'assignatura de Comunicació oral, escrita i digital ens han demanat que fem un treball sobre el llibre: Com parlar bé en públic de Joana Rubio i Francesc Puigpelat.
La finalitat d’aquest treball és adquirir unes bones pautes per saber comunicar oralment. En la societat actual es treballa més perquè l’individuo adquireixi una sèrie de coneixements durant el seu aprenentatge que no pas una capacitat de saber comunicar aquests davant d’altres persones. En el món laboral, en canvi, es valora tant o més aquesta capacitat de comunicació que els coneixements.

Per saber comunicar oralment hem de dominar una sèrie de idees bàsiques. Els punts següents són els conceptes que es van desenvolupant en forma de pautes durant tot el llibre:
- Sintetitzar les idees.

- Argumentar.
- Persuadir.
- Distingir la bona informació de la dolenta.
- Ser precís, concís i sense utilitzar la retòrica falsa.
- Organitzar els pensaments.
- Saber exposar durant 10 minuts correctament.
- Ser creatiu per resoldre els problemes.
- Ser positiu davant els entrebancs.
- Ser un bon comercial (comprar, vendre i negociar)
- Transmetre amb seguretat.

Amb un ofici com el que hem triat tots els estudiants vinculats a l’educació és bàsic saber comunicar-se. Doncs la nostre feina és això, comunicar als nostres alumnes de la millor forma possible, i és que d’això depèn bona part de ser o no ser un bon mestre.
Recomano la lectura d'aquest llibre a tothom, sigui quin sigui l'ofici o carrera que fagi doncs és molt útil per fer presentacions si ho apliquem bé. En les poques presentacions que he fet, he pogut comprobar que des de que aplico alguns dels consells que anomena el llibre he millorat notablement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada