dissabte, 3 d’octubre del 2009

La diversitat

Aquesta setmana al seminari, entre altres coses, hem fet una activitat que ens va servit per conèixer millor als altres companys de grup. Cadascú tenia que portar un objecte que creies que l’identifica. Objectes que en el passat van ser importants, altres que mostraven algun aspecte de la nostre personalitat, objectes relacionats amb les nostres aficions, etc.
Personalment crec que més que el que va portar cadascú de nosaltres és més important veure que tots els objectes eren diferents i es que tots som diferents. Aquí és quan apareix per mi la idea de la diversitat. Normalment, quan ens parlen de diversitat el que ens ve al cap són les diferencies culturals (creences, nacionalitat, etc.). La realitat és que la diversitat sempre ha existit degut a la individualitat de cada persona. La immigració, sempre tan lligada a la diversitat, només a afegit una variable més (diferencies culturals) a aquesta diversitat. Així, en l’àmbit educatiu, què a canviat? Per al professor la diversitat sempre ha existit i ha tingut que adaptar-se i saber ensenyar a qualsevol tipus d’alumne. I amb aquesta nova variable? Exactament al mateix amb l’avantatge que les noves generacions poden aprendre d’altres cultures, respectar-les, ser tolerants.
Ja que tenir present que els nens són nens, siguin de la cultura que siguin i que la seva individualitat no depèn tant d'on siguin si com a mestres els fem sentir que ja estan a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada