dimarts, 1 de desembre del 2009

Territori: La identitat de Catalunya

Com a treball final de semestre de mòdul de les assignatures de Comunicació oral, escrita i digital i Gestió i Tic, vam tenir que preparar una exposició en parella sobre el territori. Podíem enfocar el tema en el que ens volíem centrar com volguéssim, l’objectiu era fer una bona exposició oral de 6 minuts on tinguéssim en compte totes les consideracions a l’hora de com parlar bé en públic i a la vegada utilitzéssim com a suport les TIC (PowerPoint, vídeo, etc.).

El meu company, en
Joan Amat, i jo vam escollir com a tema La identitat de Catalunya. Així, vam voler desenvolupar aquest tema a partir de 3 eixos: la llengua catalana, la cultura i les tradicions (en les quals vam incloure gastronomia i festes populars). Com a suport tecnològic vam utilitzar un PowerPoint on també vam inserir un vídeo extret d’Internet sobre la Patum de Berga i un formulari per conèixer l'opinió dels companys sobre la identitat de Catalunya.

Per a fer una bona exposició ens vam concentrar sobretot en la durada de l’exposició i vam redactar el que volíem dir en funció d’aquest temps. Aquest treball ens va obligar a fer un gran esforç de síntesi i a tenir una preparació i una coordinació entre els dos molt gran. Hem de tenir en compte que a l’hora de fer una exposició com aquesta, en la que el temps està tan marcat, res surt exactament com es té preparat, però el fet d’haver-ho preparat molt bé provoca que en el moment d’haver d’improvisar es faci d’una forma molt natural.

L’altre part d’aquesta activitat tractava de avaluar els companys en les seves exposicions i així, a partir de les avaluacions els altres adquirir els coneixements sobre com fer una bona exposició oral d’una forma més pràctica. Entre totes les exposicions dels companys destacaria la d’en
Sergi Domènech i l’Isaac Serrano sobre la fira de Sant Boi per la seva originalitat i el bon ús dels recursos tecnològics així com per la coordinació que van mostrar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada