diumenge, 13 de desembre del 2009

Exercici: Les 7 paraules

A la classe de Comunicació oral, escrita i digital vam fer un exercici en el qual havíem de puntuar del 1 al 10 (sense repetir cap puntuació) 7 paraules de significat semblant (brutícia), en ordre de més a menys. Les paraules i la puntuació que els hi vaig donar va ser la següent:

Infecte -> 8
Llardós -> 7
Merdós -> 6
Ronyós -> 5
Porc -> 4
Brut -> 3
Impur -> 2

L’objectiu d’aquesta activitat era comparar les puntuacions que havíem posat cada un dels membres de la classe. És sorprenent com en algunes paraules com infecte que jo vaig puntuar tan alt, altres persones senzillament posaven un 2 o un 3. Aquest fet ens va demostrar la subjectivitat de la llengua en funció de cada persona. Ens va fer comprendre la necessitat d’utilitzar les paraules correctes en cada context, tenint en compte que el nostre interlocutor ha d’entendre quina “puntuació” li donem nosaltres a aquella paraula. Així, no només serem bons comunicador que saben transmetre les seves sensacions i idees, sinó que també podem evitar bastants malentesos.

Si voleu observar aquestes diferències de puntuació, vegeu la entrada del bloc respecta a aquesta activitat d'un altre company de classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada